Welkom bij GINKO

Speelkamer    Speelkamer

Misschien heb je al eens gehoord over een kindertherapeut, misschien ook niet. Ik ga hieronder proberen uitleggen wat een therapeut is en waarmee die jou misschien kan helpen.

Als je op speltherapie wil komen, vraag je best naar Els.

Sommige kinderen noemen me weleens een praat- en speelmevrouw.

Zoals een dokter er is om kinderen die ziek zijn vooruit te helpen, zo is een therapeut er voor kinderen die zich vaak verdrietig, boos of angstig voelen.

Hieronder vind je een lijstje met verschillende redenen waarom andere kinderen soms op therapie gaan. Misschien herken je er wel iets van?
- 'Ik word snel boos en krijg hierdoor dan straf'
- 'Ik vind het zo eng om iets alleen te doen'
- 'Ik voel me vaak verdrietig en huil veel'
- 'Ik vind het zo lastig dat mijn ouders uit elkaar zijn. Het maakt me vaak boos en verdrietig'
- 'Ik maak me veel zorgen, waardoor huiswerk maken niet goed meer lukt'
- 'Ik vind het moeilijk om vriendjes te maken en wil dat graag anders.'
- 'Ik voel me niet goed in mijn vel en weet niet goed hoe het komt.'

Je vindt het misschien eng om voor de eerste keer naar GINKO te gaan. Maar wees gerust, je mag hier zijn wie je bent! Eerst zal ik met je ouders praten, die zullen vertellen wie jij bent, wat jij zoal leuk vindt en wat je net moeilijk vindt.

Daarna kom je alleen, zonder je ouders, voor een aantal keer, naar de spelkamer, meestal één keer per week voor 45 minuten. Een spelkamer is een ruimte waar je kan praten over de dingen die je bezighouden. De dingen die je vertelt, zal ik niet zomaar doorvertellen aan anderen zonder jouw toestemming.

Andere kinderen spelen liever dan praten, dat kan natuurlijk ook in de spelkamer! Jij kiest hoe je de tijd die we samen doorbrengen, invult: samen praten, spelletje spelen, knutselen, spelen met de poppen of de soldaatjes,..
Speelkamer
Alleen in het begin, als we elkaar voor de eerste keren ontmoeten, kan het zijn dat ik jou een opdrachtje geef . Of ik vraag om eens een tekening te maken of een vragenlijst in te vullen. Dit is natuurlijk anders dan op school, ik deel geen punten uit, het is alleen een middel om jou beter te leren kennen. Als we dan, samen met je ouders, afspreken dat je verder blijft komen, dan zullen we elkaar op een vast moment ontmoeten in diezelfde ruimte. Je mama en/of papa zullen ook op gesprek komen, om jou beter te helpen, zodat jij je beter in je vel voelt.