Els

Els Bernaert (°1987)

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

0494/75.16.15

Therapieopleiding:

• Master in de klinische psychologie (UGENT 2010)
• 2-jarige postgraduaat cliënt-centered spelcounseling (Thomas More Antwerpen).
• Momenteel volg ik de 4-jarige therapieopleiding ‘experiëntieel- integratieve psychotherapie’ voor kinderen, jongeren en hun gezin (Focus on Emotion, Gent).

Ik ben erkend door de psychologencommissie en lid van de Vlaamse Vereniging voor Cliëntgericht-Experiëntiële Psychotherapie en Counseling (VVCEPC).

Ervaring:

Ik heb ervaring in het werken met kinderen, jongeren en hun ouders, met verscheidene problematieken (zie ook doelgroep). De voorbije jaren werkte ik onder meer als psycholoog en gezinsbegeleidster in een centrum voor kinderzorg en gezinsondersteuning (CKG), een semi-internaat en school voor buitengewoon onderwijs type 3 (kinderen met emotionele en gedragsstoornissen) en een voorziening voor de bijzondere jeugdzorg.

Op dit moment combineer ik mijn werk als zelfstandige psychologe met de job als contextbegeleidster/psycholoog in een OOOC (Onthaal- Oriëntatie en Observatiecentrum).

Hoe ga ik te werk als jij bij mij komt?

Ik werk vanuit een cliëntgerichte en experiëntiële houding, dit wil zeggen dat ik vertrek vanuit een positieve focus op de unieke persoonlijkheid van het kind/ de jongere. Ik volg het tempo van ieder individu, om de belevingswereld te verkennen en meer duidelijkheid te krijgen op de vraag: wat is de achterliggende (emotionele) betekenis van dit gedrag en wat heb je nodig om vooruit te geraken?

Met nadruk op een positieve therapeutische relatie (met respect, empathie, transparantie en onvoorwaardelijke aanvaarding als belangrijke elementen) probeer ik de krachten in de kinderen en jongeren aan te wakkeren en te stimuleren. Oplossingen worden niet door mij aangereikt maar ik help het kind of de jongere om zelf de oplossingen te zoeken.

Zie ook uitgebreid in de rubriek kinderen en jongeren.

Doelgroep:

Kinderen en jongeren en hun ouders